Lite om jaktkläder

Ok, just nu är det lugnt med jakten så får sysselsätta mig med att blogga lite om jaktkläder istället. Det finns många olika typer av jaktkläder och det kan vara svårt att veta precis vilken typ av kläder som passar bäst vid den typ av jakt du tänkt bedriva. Men eftersom det viktigaste av allt inom val av jaktkläder är att de ska hålla torrt i alla väder, så kan vattentäta kläder vara att föredra. Du vill även hålla värmen när du jagar, och då brukar man säga att lager-på-lager är det bästa alternativet. Ta på ett underställ och överdriv gärna med ett gäng tröjor om det är vintertider. Se även till att ha bra handskar, mössa och halsduk.

Det är lätt att glömma dessa små detaljer men det märks direkt om det är vinter och du ska vara ute i ett par timmar. Skorna du kommer att använda dig av bör vara av högsta kvalité då de är otroligt viktiga. Tänk på att du ska gå i dessa kängor i flera timmar på ojämn mark så att de är bekväma är minst lika viktigt som att de håller värmen bra. En butik som erbjuder kängor av denna kvalité är PNJakt.

Ett sista tips är att du känner efter hur mycket kläderna låter när du rör på dig. Vissa djur har otroligt bra hörsel och kan höra minsta lilla prassel i kläderna från jägaren. Detta vill du inte riskera utan jagar du lyhörda djur så kontrollera att dina kläder inte låter för mycket, det kan vara skillnaden mellan en lyckad jakt och ett nederlag. Läs mer om jaktkläder på PN Jakt, vilket är mitt förstaval när jag söker ny jaktutrustning. Nedan är mitt senaste inköp därifrån, en ny hatt som passar perfekt för att skydda mot knott när jag är och fiskar nere vid ån.

Vad tycker ni?